2009 - 2011

De zolderkamer

Gerard Ypenga zet de eerste brouwstapjes op de zolderkamer in Amsterdam. Middels een pan van 40 liter worden de bieren gebrouwen. In deze fase was de naam van de brouwerij nog:
Better Wetter (verbeterd water).

2012 - 2015

De achtertuin

Gerard verhuisd naar van Amsterdam naar Harlingen, terug naar zijn Friese roots, en naast zijn werk in Amsterdam timmert hij samen met zijn vader (Haije) een 100L brouwerij uit de grond in zijn achtertuin.

2016

Het Havenplein

De brouwerij verhuist van de achtertuin naar een leegstand pand (via SpareSpace -> antikraak) aan het Havenplein. In de keuken van een oude chinees wordt de brouwerij voor de 3e keer opgebouwd en vergroot. Er wordt een Speidel 200L aangeschaft waarmee 2 keer in de week, in de weekenden, gebrouwen wordt. Het restaurantgedeelte wordt getransformeerd naar een knus proeflokaal welke in de weekenden open is. Gerard brouwt en bottelt, Johan bestiert het proeflokaal.

2017 - 2018

Harlingen Haven

Helaas werd “de oude chinees” na een kort seizoen verkocht aan, wat nu Huisartsenpraktijk Havenplein heet, en moest de brouwerij voor een derde maal verhuizen. We kregen van de gemeente Harlingen op 01-01-2017 de sleutels van een oude Havenloods en een contract met leegstandsorganisatie Carex. We verhuisden de Speidel 200L, tanken en proeflokaal inboedel mee en brouwden verder aan de onderneming in een lege koude loods zonder voorzieningen.

2018 - 2021
NIEUWE WILLEMSKADE 8 - STARTUP

De VOF wordt omgezet naar een BV, aandelen worden verkocht en met het geld beginnen de mannen aan de verbouwing. Meer dan 100 heipalen, een verhoogde vloer met rioleringen en nieuwe nutsvoorzieningen maken de loods geschikt om de 2000L brouwerij uit Italië in de zomer van 2018 in het werk te stellen. Het eerste brouwsel uit deze 4e installatie (Slim Simmer) wordt halverwege juli gebrouwen, net op tijd voor de Tall Ship Races en grote bezoekersaantallen die begin augustus 2018 plaatsvinden op de kade. Door regelgeving wordt het proeflokaal echter weer gesloten en gaan de mannen in de wintermaanden verder met brouwen en verbouwen. Op Koningsdag 2019 zijn ze eindelijk in het bezit van een horecavergunning en gaan ze vol voor de wind van start. Tot een verplichte lockdown (Corona) begin 2020 alle wind uit de zeilen haalt en ze stil komen te liggen.
Ze gaan niet bij de pakken stilzitten en roeien met de riemen die ze hebben.

2021 - ?
NIEUWE WILLEMSKADE 8 - SCALEUP

Door de verplichte 2e lockdown is er tijd om de volgende fase te realiseren. Met het aanbrengen van een verdiepingsvloer/vide en het doortrekken van de wanden verkrijgt het proeflokaal een mate van volwassenheid. Ook de brouwerij wordt vergroot er wordt een 40HL BBT (Bright Beer tank) en een separator aangeschaft waarmee ook de bierproductie efficiënter en kwalitatief verbeterd.