Terug naar alle evenementen

BluesCruise

  • Het Proefdok/Brouwdok B.V. Nieuwe Willemskade 8 8862 RZ Harlingen Netherlands (kaart)

BluesCruise 27-29 sept 2024

Sinds 2006 is de Bluescruise echt een jaarlijkse happening. Bands worden opgericht, en gaan weer uit elkaar. Kroegen komen en gaan… Maar de Bluescruise blijft, en groeit ieder jaar gestaag verder. Ook het aantal vrijwilligers in de organisatie is meegegroeid. Dat moet ook wel, want we varen inmiddels met 8 schepen en meer dan 200+ enthousiaste cruisers.

Met het weer hebben we al die jaren veel geluk gehad. Slechts één editie hebben we het eiland als bestemming niet gehaald. In 2019 werd een flinke storm voorspeld voor de zondag, waardoor we het risico niet konden nemen om naar Terschelling te varen. De weersverwachting werd bevestigd met een spectaculaire hoosbui op vrijdagavond, waardoor de band in Het Brouwdok (toen nog in aanbouw) nauwelijks te horen was.

In 2023 hadden we een recordjaar met 230 bluescruisers. Dat stelde ons in staat om een groter pand te boeken: het Entrepot gebouw in Harlingen. Dit oude pakhuis werd omgetoverd tot een rocktempel, met plaats voor zo’n 300 bluesliefhebbers. Dat smaakt naar meer!

Vorige
Vorige
1 september

Buitendijks Ite&Geniete

Volgende
Volgende
6 oktober

Flamenco entre Amigos